Tanácsadás

Miben lehetek a segítségedre?

Volt már úgy, hogy azt érezted: összecsapnak a fejed felett a hullámok? Érezted már valaha, hogy a nap 24 órája nem elég? Gondolkodtál már azon, hogy ha hirtelen lenne napi 2 óra szabadidőd, mihez kezdenél vele? 26 órás napokat ugyan nem tudok ajánlani, ám mégis hiszek abban, hogy van rá időd. Van időd magadra; az álmaidra; a szeretteidre; az ambícióidra; a sportra; a pihenésre; a kikapcsolódásra. Van időd mindenre, ami igazán fontos.

Nem ígérem, hogy mostantól kétszer annyit tudsz majd dolgozni feleannyi idő alatt – nem hiszek ugyanis a csodatevő hatékonyságnövelő módszerekben. Ezzel szemben hiszek az egyensúlyban, az okos választásokban, a kitartó munkában és az állandó fejlődésben. Úgy vélem, eljött az ideje annak, hogy az időgazdálkodás célja ne a 200%-os termelés, hanem a boldog, kiegyensúlyozott élet legyen – eljött az ideje az életközpontú időgazdálkodásnak.

Az alábbi témákban tudok neked segíteni:

Ahogy dolgozom

Ingyenes ismerkedő beszélgetés

A közös munkánk egy ismerkedő beszélgetéssel indul, amely ingyenes, és nem jár kötelezettségekkel. A beszélgetés célja, hogy kölcsönösen képet kapjunk egymásról: te megosztod velem a problémádat, amire megoldást keresel, én elmondom, hogyan tudok ebben az ügyben neked segíteni. Megismerkedünk egymással, s eldöntjük, tudunk-e, szeretnénk-e együtt dolgozni.

Tanácsadás

A tanácsadás során beszélgetünk. Én kérdezek, te válaszolsz, én megint kérdezek, te ráeszmélsz, én megint kérdezek, te bevállalsz… és így tovább. Magyarán sokat foglak faggatni, hiszen a problémáidra a válaszok mind benned vannak, csak meg kell találni ezeket.

Az első alkalommal majd igyekszünk minél jobban pontosítani, hogy mi a megoldandó feladat, s közösen kiválasztjuk, milyen eszközökre van szükség. Biztosan lesz egy minimális elméleti része a beszélgetéseinknek, hiszen nagyban megkönnyíti a későbbieket, ha rendszerben látod az idődet kívülről vagy belülről fenyegető tényezőket, a rendelkezésedre álló eszközöket, illetve a lehetséges módszereket, amelyek mentén szervezheted az életed. Ezekről kapsz majd írásos anyagot.

A folyamatnak oroszlánrészét képezi az önálló munka, amit az egyes alkalmak között “házi feladatként” elvégzel, s amelyekre a következő alkalmakon építkezni tudunk. Az alkalmak között szükség esetén e-mailes támogatást nyújtok.

Utánkövetés

Problémakörtől és a közös munka hosszától függően e-mailben vagy rövidebb beszélgetés keretében, de mindenképp szeretném megtudni, hogy néhány hónap elteltével hogy működnek azok a dolgok, amelyeken közösen dolgoztunk. Ebből a beszélgetésből mindketten rengeteget tanulhatunk majd.

Rólam mondták

“Nehézségeim adódtak a céljaim megfelelő megfogalmazásával és beillesztésével a terveimbe. A Boróval való beszélgetésünk lelkesítő és lényegretörő volt. Úgy éreztem, tényleg figyel rám, és együtt kattog az agyunk. Segített még jobban átlátni és világosan látni a céljaimat, és nagyobb vonalakban gondolkodni. Ajánlom kisgyerekes szülőknek, de azoknak is, akik még a munka világában kutatnak a saját idejük után. Ott még több lehetőség van elcsípni a jó szokásokat.”

Szabados Zita

“Borót a karrieremmel kapcsolatos dilemmáim miatt kerestem fel. Ezenkívül jópár könyvet olvastam időmenedzsment, hatékonyság témákban, de elégedetlen voltam, hogy nem sokat sikerült megvalósítani belőlük. Boróval a zűrösebb témákról, kudarcokról is szívesen beszéltem, a kezdeti bizonytalanságom is elmúlt már az első alkalom során. Olyan témák esetén ajánlom a konzultációt, ha valaki vállalkozást akart kezdeni (különösen, ha meglévő munka mellett), ha bizonytalan, hogy mennyi időt fordítson a hobbijára és hogyan, vagy egyszerűen úgy érzi, valami nem stimmel, de nem tudja, mi az.”

H.R.

“Gyesről munkába visszatérve a nagycsalád és a kötött munkabeosztás összeegyeztetésével kapcsolatos dilemmáimmal Boróhoz a Kézben tartom az életem c. tanfolyam keretében. A beszélgetésünk során átjött nekem a felkészültsége, a munkája iránti elhivatottsága. Jó volt egy külső nézőpontot, megerősítéseket kapnom a kérdéseimmel, élethelyzetünkkel kapcsolatban, segített rávilágítani egyrészt azokra a szempontokra, amik pozitívak, támogatóak a helyzetünkben, illetve azokra is, ahol még van „mozgásterünk”. Különösen jó volt, hogy tudatosított abban, hogy elsősorban ne (munka)napi, hanem heti egységben nézzem a családra fordítható időt, ami így tényleg több lehetőséget nyújt. Munka és család közt egyensúlyt kereső férfiaknak, nőknek mindenképp hasznos lehet a konzultáció.”

K. Anna

“Nehézség az életemben hogy túl sok feladatot látok magam előtt, priorizálatlanul, ömlesztve. Nem tudok közöttük eligazodni, priorizálni és nyomon követni, hogy állok a közepes időtávú célokkal. Felszabadultan tudtam beszélni Boróval, a biztatása sokat jelent. Személyre szabottan beszéltük végig a gondjaimat , nagyon jó példákat hozott fel, amiket párhuzamba tudok állítani a jelenlegi gondjaimmal. Kiemelt több dolgot, amikkel érdemes indulnom, hogy megtaláljam a saját tervezési rendszerem. Legfőbb tanulság az volt, hogy egyszerre legyek rugalmas, ugyanakkor ne adjam fel a saját irányomat. A konzultációt főleg dolgozó gyerekes szülőknek ajánlom, mert annyi menedzselni való van ebben az életszakaszban.”

D. Bogi

Két munkahely – az egyik saját vállalkozás – és egy két éves örökmozgó mellett éppen  a kimerülés szélén álltam, amikor egymásra találtunk Boróval. Sosem volt részem online tanácsadásban, így kíváncsian vártam milyen lesz. Már az első alkalom egy teljesen nyitott, közvetlen baráti beszélgetés volt, ami alatt Boró felnyitotta a szemem az időbeosztásommal kapcsolatban. A házi feladatok segítségével papíron is láttam már, min kell változtatnom, hogy ne hajszoljam túl magam. Megtettem a szükséges lépéseket, és sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Nagyon örülök, hogy megismerhettem Borót. Köszönöm az este fél tízes beszélgetéseket és az óriási segítséget! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Nébald Alexandra, mozgásterapeuta

Fontos információk

Időtartam

A folyamat átlagosan három alkalomból áll – természetesen lehetnek egyéni eltérések mindkét irányba. A 60 perces beszélgetésekre hetente (esetleg kéthetente) kerül sor, a köztes időben pedig önálló munka van (mindkettőnknek…).

Helyszín

Személyes beszélgetésekre Budapesten a XIV. kerületben, illetve a Budapest – Gödöllő – Vác háromszögben van lehetőség, valamint online és telefonon is tartok konzultációt.

Mennyibe kerül?

Az online és a telefonos beszélgetés ára 12.000 Ft, ami egy 60 perces beszélgetést jelent. A személyes találkozó díja 15.000 Ft.

Garancia

Első alkalommal megállapodunk abban, hogy mit is vársz a folyamattól – a céljaidat pontokba foglalva le is írjuk. Az utolsó alkalommal végignézzük a kitűzött pontokat; amennyiben hiányosságokat tapasztalsz, tovább folytatjuk a munkát, amíg elégedett nem leszel – természetesen ezekért az alkalmakért már nem kell fizetned.

Teremtsünk együtt időt, hogy elérhesd mindazt, amire vágytál!


tanacsadas-gomb