SALLANGMENTES HATÉKONYSÁG

Személyes és munkahelyi hatékonyság elfoglalt embereknek

“Még arra sincs időm, hogy rendbe szedjem az időm.”

Időgazdálkodás és hatékonyság tanácsadóként rendszeresen hallom a fenti kifogást. Ilyenkor általában elcsigázott tekintetekkel, vaskos határidőnaplókkal, folyamatosan pittyegő telefonokkal találkozom. A 21. század olyan tempót diktál, amelyet nagyon nehéz követni, és ha sikerül is, komoly árat követel, úgymint krónikus fáradtság, fásultság, kiégés, felbomló kapcsolatok. 

Ha rád is igaz, hogy

 • állandóan rohansz, kapkodsz, tüzet oltasz
 • feltorlódik a munka
 • aggasztanak a határidők
 • gyakran túlórázol
 • elöntenek az e-mailek
 • a meetingek miatt nem jut időd az érdemi munkára
 • nehézségeid vannak a delegálással
 • a munka-magánélet egyensúly csak egy délibáb
 • a pihenés és a kikapcsolódás csak álom
 • és egyébként is kezd eleged lenni az egészből,

…akkor ez a könyv neked szól.

Ismerős a helyzet?

A munkám során számtalan alkalommal találkozom olyan emberekkel, akik nagyon szeretnének változtatni az időgazdálkodásukon, szívesen megismernének olyan technikákat, amelyek a hatékony munkavégzésben segíthetik őket, azonban a sors furcsa fintoraként nincs idejük arra, hogy az idejükkel foglalkozzanak. Szintén gyakran tapasztalom, hogy aki mégis rászánná az idejét a fejlődésre e téren is, elolvas néhány könyvet, kipróbál pár módszert, majd visszakerül a “start” mezőre. A túl sok információ, az egymásnak ellentmondó ötletek, ajánlások és módszertanok csak még nagyobb zavart keltenek.

E két igényre reagálva készítettem el ezt a rövid könyvet. Szerettem volna összegezni azokat az irányelveket, amelyekre támaszkodva valóban változásokat lehet elérni a hatékonyság terén; ám mindenképpen ragaszkodni akartam a minél tömörebb, ugyanakkor átlátható tálaláshoz, hiszen egy elfoglalt ember nem ér rá arra, hogy könyvtárakat tanulmányozzon át a témában (ez legyen az én dolgom); nincs ideje arra, hogy módszertanokat tesztelgessen (ez megintcsak az én asztalom) – egyszerűen “csak” hatékonyan szeretné az idejét beosztani, a munkáját végezni, hogy maradjon ideje arra, ami igazán fontos – legyen az karriercél, család, pihenés vagy bármilyen hobbi.

Neked szól a könyv, ha:
 • elfoglalt, túlterhelt emberként szeretnél változtatni az időgazdálkodásodon
 • hatékonyabb munkanapokra vágysz
 • szeretnél véget vetni az állandó hajszának, és kicsit magadra és a szeretteidre koncentrálni
 • gyors és hathatós segítségre vágysz, amelyet
 • a munkádban és a magánéletedben egyaránt hasznosítani tudsz.

A könyv az alábbi témákat öleli fel:

Idő és hatékonyság

Célok és prioritások

Rendszer

Tervezés

Priorizálás

Fókusz

Időnyerők

Időrablók

A könyv gyakorlatias szemléletben íródott, így amellett, hogy igyekszem minél több fontos és hasznos információt átadni, több feladatot és átgondolnivalót is is találsz a könyvben. Ezek abban fognak segíteni, hogy valóban a saját kihívásaidra szabva alakíthasd át az időgazdálkodásod.

Hogy miért dolgozz velem?

Hadd meséljek kicsit magamról…

Erdélyi Boróka vagyok, végzettségem szerint villamosmérnök és közgazdász, de már jó ideje a hivatásomnak élek, időgazdálkodás és hatékonyság tanácsadó vagyok. Bonyolult módszerek, korszakalkotónak kikiáltott időmenedzsment rendszerek helyett az egyszerű, de nagyszerű megoldások híve vagyok. Célom, hogy leszámoljak a “nincs rá időm” mítoszával, és minél több embernek megmutassam, hogy igenis létezhet egyensúly a mai túlpörgött világban is.

Hiszek abban, hogy a testhezálló időgazdálkodás a kulcsa annak, hogy elérjük a magánéleti és szakmai céljainkat, ezzel egyensúlyt teremtve a különböző életszerepeink között.

Korábban nagyvállalati folyamatfejlesztéssel, lean menedzsmenttel foglalkoztam. Ezek a tapasztalatok sokrétűen segítik a munkámat: mérnökként a folyamatos fejlődésre, a valóban működő és fenntartható módszerek kialakítására törekszem; projektmenedzseri hátterem a munkafolyamatok átlátásában, optimalizálásában van segítségemre; anyaként átérzem a különböző szerepek közötti állandó lavírozás nehézségeit, évtizednyi tanácsadói múltamból adódóan pedig hatékonyan motiválom ügyfeleimet abban, hogy megtalálják a saját megoldásaikat. 

Jelenleg tanácsadóként és mentorként dolgozom magánszemélyekkel, kis- és középvállalatokkal, valamint non-profit szervezetekkel.

Részlet a könyből:

“A “jó” időgazdálkodás nem egy elérendő cél, hanem egy folyamatos törekvés arra, hogy az aktuális körülmények között is megteremthesd a hatékony munkavégzést, és ezzel létrehozhass egy egyensúlyt, de legalábbis egy élhető állapotot a különféle szerepeid és kötelezettségeid között. Az időgazdálkodás ilyen értelemben tehát különféle képességek, eszközök, technikák és stratégiák egyvelege, amelyek segítenek abban, hogy maximalizáld a céljaidhoz vezető (értékteremtő) tevékenységekre, és minimalizáld az időpazarló tevékenységekre (veszteségekre) szánt időt – azaz hatékonyabb légy.”

 

Mit mondanak, akik már olvasták a könyvet?

“Ez a könyv valóban sallangmentes. Tömören, mégis abszolút érthetően magyarázza el, mit és hogyan érdemes tenni – vagy éppen nem tenni – az irodában a hatékony munkanap érdekében.” 

Debreceni Adél

“Bár az előszó szerint érdemes sorban haladni a fejezetekkel, bevallom, én belepörgettem, és pillanatok alatt megtaláltam a gyógymódokat a legégetőbb problémámra. Számomra a delegálásról szóló rész volt a legmeglepőbb, sosem gondolkodtam még el ezen a témán komolyabban, de ma már a könyvnek köszönhetően lényegesen jobb vagyok ebben is.”

K. László
osztályvezető egy kereskedelmi bankban

“Megmondom őszintén, engem az időgazdálkodás-munkaszervezés téma halálosan untat. Tudom, hogy többet kéne törődnöm ezzel, példát mutatva a beosztottaimnak is, de egyszerűen nem köt le. Épp ezért örültem meg ennek a könyvnek. Amit ígér, hogy dióhéjban bevezet a munkahelyi időgazdálkodás rejtelmeibe, abszolút be is tartja. Lekötötte a figyelmemet, és sok hasznosat tanultam belőle.”

Tarnai Péter UX designer


INFORMÁCIÓK:

A Sallangmentes hatékonyság c. könyv jelenleg elektronikus formában (pdf) érhető el. A könyv ára: 2800 Ft.

Kattints a “KÉREM A KÖNYVET!” feliratú gombra. Ekkor a könyv a virtuális kosaradba kerül, ahonnan már léphetsz is tovább a jelentkezési felületre.

Megrendelésed leadása során a Pénztár oldalon tudsz fizetési módot választani. Jelenleg bankkártyás (PayPal) és átutalásos fizetésre van lehetőség.

Fogalmad sincs, mivel megy el az időd?