Rólam

pl-profilkepErdélyi Boróka vagyok, hivatásom szerint időmenedzsment tanácsadó, a mindennapokban boldog feleség, kisgyerekes anyuka, érző és gondolkodó nő. Egy mesés kisvárosban élek a családommal, imádom a marcipánt, és mindig könyv van a kezemben. Mindig.

Mióta az eszemet tudom, megszállottan törekszem az optimum megtalálására az életem minden területén. Legyen szó kapcsolatokról, nevelési elvekről, életmódról vagy időgazdálkodásról, az egyszerű, de nagyszerű megoldások híve vagyok. Korábban lean menedzsmenttel, nagyvállalati folyamatfejlesztéssel foglalkoztam. Két gyerekünk érkezésével azonban felhagytam a vállalati optimalizálással, és a mindennapi élet “leanelése” került a fókuszba. A kisgyerekes lét örömei mellett is erősen dolgozott bennem a szakmai érdeklődés, így babapuszikkal és homoktortákkal körbevéve is megleltem a napi flowélményemet, s nem mellesleg rátaláltam jelenlegi hivatásomra: lean alapú, élet- és emberközpontú időgazdálkodással foglalkozom tanácsadás, coaching, online tanfolyamok és workshopok formájában. (Ha szeretnél velem dolgozni,  lépj velem kapcsolatba.)

A blogon olvashatsz időmenedzsmentről, hatékonyságról, munkamódszerekről, háztartás- és életvezetésről, rendszerezésről, önfejlesztésről, de a szívemnek oly kedves egyszerűbb életmód, illetve hétköznapi minimalizmus témák is előkerülnek.

S hogy miért Pareto lánya? Vilfredo Pareto egy 20. századi olasz közgazdász volt, aki többek között az egyenlőtlen vagyonelosztással foglalkozott, s megfigyelései alapján mondta ki az elhíresült Pareto-elvet, miszerint a megtermelt javak 80%-a a társadalom 20%-ához kerül. Az elv azonban nem maradt meg a közgazdaságtan határain belül, a különböző iparágaktól kezdve a mindennapi életig találkozhatunk vele. Az évek során azt vettem észre, hogy az optimalizálási feladatok jelentős többségének kulcsa a Pareto-elv segítségével oldható meg, sokszor csak annyi a dolgunk, hogy megváljunk a fölösleges 80%-tól, és sokkal egyszerűbb lesz minden. Mondhatni a Pareto-elvre is alkalmazható a Pareto-elv 🙂 Minimalista maximalista vagyok, azaz a lehető legegyszerűbb eszközökkel igyekszem kihozni a maximumot a mindenkori helyzetből, és ezt a Pareto-elv nagyszerűen támogatja. Így lettem én Pareto lánya.

Tarts velem, tegyük egyszerűbbé, jobbá az életünket, környezetünket közösen!

Legyél az ügyfelem! Egyéni tanácsadás, online tanfolyamok, vállalati tréningek formájában állok rendelkezésedre. Látogass el a honlapomra!