Rólam

Erdélyi Boróka vagyok, hivatásom szerint időgazdálkodás és hatékonyság tanácsadó, a mindennapokban boldog feleség, kisgyerekes anyuka, érző és gondolkodó nő. Egy mesés kisvárosban élek a családommal, szeretek hintázni és papírsárkányozni, és mindig könyv van a kezemben. Mindig.

Hiszek abban, hogy a testhezálló időgazdálkodás a kulcsa annak, hogy elérjük a magánéleti és szakmai céljainkat, ezzel egyensúlyt teremtve a különböző életszerepeink között.

boro_profil

Korábban nagyvállalati folyamatfejlesztéssel, lean menedzsmenttel foglalkoztam, két gyerekünk érkezésével azonban felhagytam a vállalati optimalizálással, és a mindennapi élet “leanelése” került a fókuszba. A kisgyerekes lét örömei mellett magam is megtapasztaltam a bennünket, nőket érintő kihívásokat – tudom, hogy milyen nehéz a sokféle elvárásnak megfelelni, állandó időnyomás alatt a különféle szerepekkel zsonglőrködni, a kapcsolatainkra, illetve önmagunkra időt szakítani. Éppen ezen dilemmák miatt fordultam ismét örök szenvedélyem, az időgazdálkodás felé. A gyerekekkel otthon töltött évek alatt elmélyítettem a tudásom, valamint kikristályosodott az időgazdálkodással, és ezáltal az élettel kapcsolatos szemléletem.

Bonyolult módszerek, korszakalkotónak kikiáltott időmenedzsment rendszerek helyett az egyszerű, de nagyszerű megoldások híve vagyok. Célom, hogy leszámoljak a “nincs rá időm” mítoszával, és minél több embernek megmutassam, hogy igenis létezhet egyensúly a mai túlpörgött világban is.

A blogon olvashatsz időmenedzsmentről, hatékonyságról, munkamódszerekről, háztartás- és életvezetésről, rendszerezésről, önfejlesztésről, de a szívemnek oly kedves egyszerűbb életmód, illetve hétköznapi minimalizmus témák is előkerülnek.

Ha még jobban szeretnél elmélyedni a témában, figyelmedbe ajánlom workshopjaimat és online tréningjeimet, könyveimet, személyre szabott segítséget pedig konzultációim során nyújtok.

Szakmai hátteremről itt olvashatsz bővebben. Máshol megjelet írásaimat, valamint a velem készült interjúkat itt olvashatod.

Teremtsünk együtt időt, hogy elérhesd mindazt, amire vágytál!

button-beszeljunk

S hogy miért Pareto lánya? A Pareto-elv a közgazdaságtanból származik, és hétköznapi értelemben azt jelenti, hogy az eredmények 80%-át a befektetett energia 20%-a hozza. Az évek során azt vettem észre, hogy az optimalizálási feladatok jelentős többsége a Pareto-elv segítségével oldható meg, sokszor csak annyi a dolgunk, hogy megváljunk a fölösleges 80%-tól, és sokkal egyszerűbb lesz minden. Alapelvem, hogy a lehető legegyszerűbb eszközökkel igyekszem kihozni a maximumot a mindenkori helyzetből, és ezt a Pareto-elv nagyszerűen támogatja. Így lettem én Pareto lánya.