HURRÁ, TANULOK!

Tanulás és önfejlesztés felnőtt fejjel: időbeosztás, hatékonyság, tanulási technikák

hurra tanulok

Akár a felsőoktatásba, akár egy tanfolyamba vágsz bele, az mindig egy új helyzetet teremt. És rengeteg kihívást. Vannak, akik túlhajszolják magukat, hogy a megszokott életvitelükbe beleférjen a tanulás – ők gyakran kimerülnek, és félbehagyják a tanulmányaikat. Akadnak, akik az utolsó pillanatra hagyják a felkészülést, ami gyakran meg is látszik az eredményeiken.

De nemcsak így lehet!

Már azt hitted, hogy végleg magad mögött hagytad az iskolapadot, amikor a karriered kanyart vett, és ismét tanulásba vágod a fejszéd. Netán régóta dédelgetett vágyad valósul meg most, hogy ismét tanulhatsz. Az is előfordulhat, hogy némileg kényszerből nyitod ki felnőtt fejjel a tankönyvet, mert nyelvvizsgára van szükséged a diplomádhoz, vagy továbbképzésre küld a munkahelyed. Esetleg bár “főállású” egyetemista vagy, de az életed meglehetősen zsúfolt: dolgozol, versenyszerűen sportolsz, netán gyereket nevelsz. Vagy egyszerűen csak szeretnéd fejleszteni magad – akár autodidakta módon is.

Egy dolog közös. Az amúgy is zsúfolt életedbe újabb kötelesség, teendők tömege érkezett.

Ha rád is igaz, hogy

 • fogalmad sincs, hogyan illeszd be a tanulást a mindennapjaidba
 • nem tudod, hogyan őrizd meg az egyensúlyt az életedben
 • tartasz tőle, az utolsó pillanatra halasztod a felkészülést
 • aggódsz, hogy a munka és a család mellett hogyan fogod időre teljesíteni a követelményeket

…akkor ez a könyv neked szól.

Neked szól a könyv, ha:
 • egyetemen, tanfolyamon, továbbképzésen
 • nappalin esti, levelezőn, online vagy autodidakta módon
 • szakmát, nyelvet vagy bármi mást
 • kényszerből, ambícióból vagy színtiszta örömből
 • munka és/vagy család mellett

szeretnéd beilleszteni a tanulást az életedbe.

Ez nem könnyű vállalás, de léteznek olyan technikák és módszerek, amelyek segítségével a szűkös időből ki tudod hozni a legtöbbet!

A könyv az alábbi témákat öleli fel:

Célok kitűzése

Időbeosztás

Egyensúly

Tervezés

Környezet

Család

Segítségkérés és kommunikáció

Fókusz

Tanulást segítő technikák

Mindset

A könyv gyakorlatias szemléletben íródott, így amellett, hogy igyekszem minél több fontos és hasznos információt átadni, több feladatot és átgondolnivalót is is találsz a könyvben. Ezek abban fognak segíteni, hogy valóban a saját kihívásaidra szabva alakíthasd az előtted álló tanévet/időszakot.

Hogy miért dolgozz velem?

Hadd meséljek kicsit magamról…

Erdélyi Boróka vagyok, végzettségem szerint villamosmérnök és közgazdász, de már jó ideje a hivatásomnak élek, időgazdálkodás és hatékonyság tanácsadó vagyok. Bonyolult módszerek, korszakalkotónak kikiáltott időmenedzsment rendszerek helyett az egyszerű, de nagyszerű megoldások híve vagyok. Célom, hogy leszámoljak a “nincs rá időm” mítoszával, és minél több embernek megmutassam, hogy igenis létezhet egyensúly a mai túlpörgött világban is.

Hiszek abban, hogy a testhezálló időgazdálkodás a kulcsa annak, hogy elérjük a magánéleti és szakmai céljainkat, ezzel egyensúlyt teremtve a különböző életszerepeink között.

Hiszek továbbá az élethosszig tartó tanulásban, amelyben nem akadályozhatnak meg az olyan nehezítő körülmények, mint a munka vagy a család. Már az első diplomám megszerzése alatt is dolgoztam, a másodikat pedig a kisfiammal a pocakomban védtem. Két kisgyerek mellett több szakmai képzést végeztem el, jelenleg pedig autodidakta módon fejlesztem a szakmai tudásomat több irányban is munka és család mellett. 

Szakmai és személyes tapasztalataimra alapozva írtam meg ezt a könyvet, amelyben a tudásomat igyekszem átadni mindazoknak, akik szintén hisznek abban, hogy tanulni jó – de legalábbis hasznos.

Részlet a könyből:

“Az egyik legnagyobb tévhit a tanulással kapcsolatban az, hogy minél több időt fektetünk bele, annál jobban fogunk teljesíteni. Többszörösen is elfoglalt emberként valószínűleg örülni fogsz, ha elárulom: a minőség bizony a tanulásban is fontosabb, mint a mennyiség… Természetesen nem azt mondom, hogy egy jól irányzott félórával letudhatod a félév összes feladatát (bár léteznek ilyen módszerek, de azok finoman szólva sem legálisak…), ám az átgondolt idő- és energiabeosztás, a célirányos, fókuszált munka és a bejáratott tanulási stratégiák segíteni fognak abban, hogy a meglehetősen szűkös időkeret ellenére is jól teljesíthess a tanulmányaidban.

 


INFORMÁCIÓK:

A Hurrá, tanulok c. könyv jelenleg előrendelhető. Az elektronikus formában (pdf) készülő könyv várhatóan 2019. szeptember 23-án jelenik meg

A könyv két verzióban érhető el:

 • ALAPFOK: csak a könyvet tartalmazza. Ára: 3500 Ft.
 • FELSŐFOK: a könyvön kívül rengeteg letölthető, nyomtatható, kitölthető anyagot tartalmaz. Ára: 6500 Ft.
Amennyiben előrendeled a könyvet, 3500 forintért tiéd lehet a FELSŐFOK csomag. Az előrendelés határideje: 2019. szeptember 18. Ezután már csak teljes áron kaphatod meg a FELSŐFOK csomagot.

Kattints a “KÉREM A KÖNYVET!” feliratú gombra. Ekkor a könyv a virtuális kosaradba kerül, ahonnan már léphetsz is tovább a jelentkezési felületre.

Megrendelésed leadása során a Pénztár oldalon tudsz fizetési módot választani. Jelenleg bankkártyás (PayPal) és átutalásos fizetésre van lehetőség.