Cégeknek

mikro-, kis- és középvállalatoknak, nonprofit szervezeteknek

Workshop

Ma már egyre több vezető hisz abban, hogy nem elegendő csupán a közismert időgazdálkodási technikákat beleverni az alkalmazottakba – ennél sokkal fontosabb egészben látni az embert. Az én szemléletem szerint akkor fog hatékonyan dolgozni a munkavállaló, ha a munkahelyen kívül is rendben van az ideje – és ezáltal az élete.

A workshopokat ezért mindig úgy alakítom, hogy a résztvevők a munkájukban és a magánéletükben egyaránt tudják hasznosítani a tanultakat. Természetesen a tematikát a megbízóval közösen alakítjuk ki, a vállalati célokra fókuszálva – de a munkavállalót mint embert is szem előtt tartva.

Előadás

Rendezvényeken, szakmai napokon, konferenciákon előadás formájában is állok rendelkezésre a vállalat / szervezet által választott témában, formában, időpontban és terjedelemben.

Folyamatszervezés

Folyamatszervezési tanácsadásra abban az esetben van szükség, ha:

  • új vállallat / üzletág van születőben
  • meglévő vállalat / üzletág áll komolyabb átalakulás (stratégiaváltás, munkaerő vagy tevékenység robbanásszerű növekedése vagy drasztikus csökkenése, nagyobb mértékű környezeti – jogi, gazdasági, földrajzi – változás) előtt, netán hatékonysági problémák merülnek fel.

Közös célunk, hogy letisztult, hatékony, szabványos és jól dokumentált munkafolyamatokat hozzunk létre, amely segíti a gördülékeny vállalati működést, emellett megkönnyíti a betanítást és a delegálást.

Ami az én feladatom:

  • meglévő üzleti és adminisztratív munkafolyamatok áttekintése, optimalizálása (nem értékteremtő lépések, szűk keresztmetszetek, szerepütközések, redundancia felismerése és feloldása, nem egyértelmű helyzetek tisztázása), fejlesztése, szabványosítása (esetlegesen automatizálása), kiiktatása
  • új folyamatok kialakítása

Több alkalmas személyes konzultáció során mérem fel a vállalat folyamatait, majd szóbeli tájékoztatás mellett egy dokumentációs csomagot adok át folyamatábrákkal, folyamat- és szerepköri leírásokkal, listákkal stb. Lean szemléletben dolgozom.

Írás

Szakértői cikkek (online vagy offline sajtó) írása. Tananyagok és könyvek fejlesztése.

button-beszeljunk