6 szuper ajándékötlet, ha kacatmentes karácsonyt tervezel

Amikor a karácsonyi vakációban végre leülünk megnézni az Igazából szerelmet, mindig hatalmába kerít a nosztalgia, méghozzá egyből a film kezdetén, amikor megtudjuk, hogy a film szerint épp hat héttel vagyunk karácsony előtt. Talán a karácsonynál is jobban szeretem az adventi időszakot, és bizony szívesen visszaforgatnám az idő kerekét hat héttel korábbanra.

Mi szeretünk nyugodtan készülődni, s ebben az is közrejátszik, hogy az ajándékozást igyekszünk kordában tartani. Mostanában egyre fontosabb lett számunkra az is, hogy a tárgyi ajándékokat minimalizáljuk; a gyerekeknek természetesen kerül játék és könyv is a fa alá, de a felnőttek esetében általában valami mást találunk ki. Az élmény is nagyszerű ajándék, ám én most olyan ötleteket hoztam, amelyek hozzátesznek a megajándékozott életéhez (a “hasznos” szót inkább kerülném, nehogy porszívóra gondoljatok).

A cikk NEM szponzorált. Az összes szolgáltatásért fizettem, kivéve természetesen a saját termékeimet.

Ajándékozz időt!

Az idő manapság az egyik legnagyobb kincs – senkinek nincs elég, és mindenki többet akar belőle -, így aztán kiváló ajándék gyakorlatilag bárkinek. Időgazdálkodás tanácsadóként nagyon gyakran tapasztalom, hogy már-már luxusként tekintünk a szabadidőre, az én-időre, a szeretteinkkel eltöltött időre. Az idő tehát igazi luxusajándék, méghozzá kacatmentes formában!

Az elmúlt hónapokban rengeteget dolgoztam azon, hogy igazán hatékony, színvonalas, és nem mellesleg sokszínű eszköztárral segíthessek az ügyfeleimnek időgazdálkodási problémáik megoldásában, így ma már tréninget, könyvet vagy konzultációt is ajándékozhatsz az időhiányban szenvedő szeretteidnek – csak rajtad áll, melyik “időajándék” a szimpatikus. Hogy könnyebb legyen választani, összeállítottam egy karácsonyi oldalt, ahol többet megtudhatsz arról, hogy kinek és miért érdemes időt ajándékozni, valamint össze tudod hasonlítani a különböző szolgáltatásaimat, s így könnyebben dönthetsz arról, melyik lesz az ideális ajándék az időhiányban szenvedő szeretteidnek – netán saját magadnak.

kacatmentes-karacsony-2

Ajándékozd a mozgás örömét!

A Gyerünk, anyukám weboldalt valószínűleg senkinek nem kell bemutatni – az online otthoni mozgást kínáló szolgáltatás ugyanis az elmúlt években hihetetlen népszerűségre tett szert. Nem csoda: lelkesebbnél lelkesebb edzők (többségében maguk is édesanyák) és változatosabbnál változatosabb mozgásformák közül választhatunk, méghozzá úgy, hogy az otthonunkból nem kell kimozdulnunk (és előzőleg a teljes logisztikát átgondolnunk, majd a drága szabadidőnk egy részét elutazgatnunk).

Nagyra becsülöm, hogy folyamatosan megújul a kínálat: én januárban a szétnyílt hasizom regeneráló programjukra fogok benevezni, mert még mindig nem sikerült rendeznem soraimat ezügyben, de nemrégiben indult el a gyerekeknek szóló programjuk is, az Óperenciás gyerektorna – nagyobbacska gyerekeknek ideális kacatmentes ajándék (kisebbek is végezhetik, csak nekik nehezebb elmagyarázni, hogy miért nincs konkrét ajándék a fa alatt).

Ajándék a kiegyensúlyozott kapcsolatokért

Az Értsünk szót tulajdonosával, Erikával a munkám kapcsán ismerkedtem össze. Bár éppen nem kerestem megoldást semmilyen kapcsolati problémára, Erika személyisége felkeltette az érdeklődésemet, és megnéztem a honlapot. Már aznap este a kosaramban landoltak a Párkapcsolati kártyák. A három pakli kérdéseket és beszédtémákat kínál pároknak, három különböző témakörben (nyíltság, bizalom, intimitás). Mi a férjemmel (különösen a lehetőségeinkhez képest) sokat beszélgetünk, nagyon jól ismerjük egymást, mégis első este sikerült belenyúlnunk egy olyan témába, amiről aztán két estét végigbeszélgettünk.

Ezen felbátorodva – s mivel időközben szükségem is lett némi segítségre az utóbbi időben kissé hepciássá váló kisfiam kapcsán -, beneveztem a Büntetés nélküli gyermeknevelés c. online tanfolyamra is, amely szintén nem okozott csalódást: rengeteg hasznos (és ténylegesen használható!) gondolatot jegyeztem le, s hatalmas segítséget jelentett az is, hogy az egyes modulok végén nekem is el kellett gondolkodnom irányított kérdések segítségével. Ha szívesen ajándékoznál olyasmit, amely segít az érzelmi intelligencia fejlesztésében, a családi vagy párkapcsolatok kiegyensúlyozottabbá tételében, az Értsünk szót weboldalán veheted fel Erikáékkal a kapcsolatot ajándékkártya ügyben.

Ajándék a tisztább, élhetőbb bolygóért

Felelős édesanyaként az egyik központi problémám a környezetvédelem. Nem túl biztatóak a bolygónk kilátásai, ám csüggedni nem szabad: nagyon sok múlik rajtunk, “egyszerű” embereken is. Annak ellenére, hogy már évek óta környezettudatosan élünk, felcsillant a szemem, amikor megláttam, hogy hulladékcsökkentés témában végre egy magyar könyv is megjelent. Bea Johnson munkásságát jól ismerem, de az életvezetési témákban (s ide értem egyébként a magam témáit is) az a tapasztalatom, hogy nem lehet egy az egyben átvinni az amerikai ötleteket és tanácsokat a hazai viszonyokra.

Tóth Andi Dobd ki a szemetest c. könyve annak ellenére került be a válogatásomba, hogy nem “kacatmentes”, ugyanis egyelőre csak nyomtatott formátumban érhető el. Én mégis megvettem, és nem bántam meg. A könyv fő erőssége, hogy nemcsak területek szerint vannak csoportosítva az ötletek, hanem hulladékcsökkentési tapasztalatok mentén is: a könyv elején a kezdők találhatnak útmutatást, de a haladó “zero wasterek” is bőven inspirálódhatnak a későbbi fejezetekben. A könyvet itt vásárolhatod meg.

kacatmentes-karacsony-3

Ajándék az egészséges és szép bőrért

Meséltem már nektek korábban arról, hogy számomra milyen fontos a bőrápolás. Sok éven át szenvedtem a rettentően érzékeny bőröm miatt, és az, hogy mára nemcsak egészséges, hanem szép is lett a bőröm, nem kis mértékben Tajti Ildinek köszönhető. Ildi karrierje bloggerként indult: először a cikkeivel vált ismertté, később saját kozmetikai márkát alapított, és több könyvet is kiadott. A kozmetikumait és a könyveit is jó szívvel ajánlom, de ha szépség témában keresgélsz a fa alá, fontold meg a konzultációt!

Ildinél kompetensebb embert bőrápolás témában nem ismerek; mindent (tényleg mindent) tud az összetevőkről, és márkafüggetlen szakértő, ami nagyon fontos! Sosem ajánl érdekből terméket, mi több, igyekszik úgy összeállítani a bőrápolási rutinodat, hogy nemcsak a saját bőrödhöz, hanem a pénztárcádhoz is igazodjon. Ildi konzultációjával örömet szerezhetsz mindenkinek, akinek fontos az egészséges bőr – legyen az egy problémás bőrű tizenéves, netán a bőre fiatalságát megőrizni kívánó anyuka vagy nagymama.

Ajándékozz színeket és stílust!

Mint tudjátok – hiszen rengeteget írtam már róla – , sallangoktól és fölösleges daraboktól mentes kapszula ruhatáram van. Ez a viszonylag kis darabszámú gardrób borzasztóan megkönnyíti a mindennapjaimat, így jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki nem akar órákat tölteni a ruhásszekrény előtt reggelente. A titok azonban nem a ruhák darabszámában rejlik, hanem a kombinálhatóságban: egy jól összerakott gardróbra igaz ugyanis, hogy minden mindennel passzol, nemcsak színben, hanem stílusban is.

Számomra annak idején hatalmas segítséget jelentett az, hogy egy színtanácsadás keretében megismertem azokat az árnyalatokat, amelyek a leginkább működnek a saját színeimmel: kiemelik a tekintetemet, üdévé varázsolják az arcszínemet. Ha színtanácsadást ajándékoznál, jó szívvel ajánlom Szántó Bogit. Mivel Bogi stylistként és sminkesként is dolgozik (neki köszönhetem az esküvői sminkem!), teljeskörű segítséget tud nyújtani: szín- és sminktanácsadás és styling is szerepel a repertoárjában. Bogi szolgáltatásai között a Stylechemy oldalán tudsz választani.

Képek forrása: 1, 2, 3.

Fogalmad sincs, mivel megy el az időd?

Leave a Reply